The aim of this European Leonardo Da Vinci project is to improve
the quality of workplace training in industries in Europe.

Leonardo Da Vinci logo
  • Change language:
You are here:// Startpage / Supervisors / 2.3 Intercanvi d'impressions

2.3. Intercanvi d'impressions

QUÈ ÉS?

S'ha de donar informació fidedigna i individualitzada als participants sobre quina és la seva impressió sobre el seu comportament o rendiment.

L'intercanvi d'impressions és un procés constant durant les pràctiques i ajuda a millorar el rendiment dels participants.

PER QUÈ?

L'intercanvi d'impressions permet determinar fins a quin punt s'han assolit els resultats previstos de les pràctiques.

Aquest intercavi d'impressions és un dels assumptes més importants de la supervisió.

COM?

Un intercanvi d'impressions hauria de ser:   Un intercanvi d'impressions no hauria de ser:
Constructiu i orientat a millorar el rendiment en el futur, suggerint alternatives positives, mirant cap endavant.   Una manera d'expressar la decepció i la ira. Només mirant cap enrere.
Específic, sobre el comportament, sobre fets relacionats amb el treball i amb l'aprenentatge, sobre allò que els participants puguin fer al respecte.   Vague, sobre el comportament dels alumnes en general, sobre moltes coses diferents al mateix temps, o sobre coses que no pot canviar.
Centrat en el treball: per exemple, "El que va fer amb la màquina aquest matí podria haver causat aquests problemes." Per tant: ocupa't del pecat i no del pecador!   Centrat en la persona, utilitzant paraules com "Vostè és una persona estúpida". "Vostè sempre..." o "Vostè mai... "
Calmat, descrivint les possibles conseqüències (negatives) de la conducta, estimulant per aprendre i fer-ho millor la propera vegada.   Enutjat, aspre, descoratjador, emocional, només repetint el que va sortir malament.
Comunicació de dues vies, recolzant els participants en l'avaluació de sí mateixos i ajudant-los a trobar el seu propi camí en la solució dels problemes.   Comunicació unidireccional, a partir de la idea que el supervisor sap el que és millor per als alumnes.
Curt i directe però amb freqüència (no només quan les coses van malament), i immediatament després de la conducta o el resultat.   Molt temps després que es va produir el problema, o per sorpresa.

ATENCIÓ

Amb un intercanvi d'impressions regular (positiu) per part del supervisor, el participant pot avançar posicions en l'escala de competències. Aquesta eina pot fer que la gent prengui consciència del seu nivell de (in)competència.